POSTKÖREN I GÖTEBORG

Sjunga i kör Göteborg

Om oss

Postkören bildades 1927, då som Postmannakören, för postanställda. Körens första dirigent (1927-28) var Otto Carlén, förskolelärare och kantor.

1965 ombildades kören till en blandad kör öppen för alla som vill sjunga, och namnet blev Postkören. 

Under många år leddes kören av Musikdirektör Per Hansen. Pelle letade efter inspiration både här och där. I London hittade han, naturligtvis, många musikalmelodier och det som vi kallar Pub-låtar.

Vi har genom åren fått sjunga underbara sånger av Bellman, Taube, Olrog, Hasse & Tage, Fred Winter, Lasse Dahlqvist, Owe Thörnqvist, och en massa, massa andra. Vi har sjungit Orpheus und Erudike, Jesus Christ Superstar, massor med melodier ur flera musikaler. 

Sedan hösten 2010 leds kören av Musikdirektör Ann-Christin Köhler. Då hon har varit medlem i kören länge och utöver sin givna plats bland altarna även sjungit många solon, har hon en stor kunskap om vår historia och blandar friskt ur Pelles och sina egna arrangemang. Hon har tagit upp låtar av Elvis, Beatles och några härliga Barbershop-låtar.

2017 valde Ann-Christin att sluta som dirigent. 

2018 i mars började Postkören och Ta Ton ett härligt samarbete och lyckades hitta vår nya dirigent Wojciech Gluch. Han kom och kollade upp vilka vi är och såg någon sorts potential i våra båda körer! Så nu sätter han oss på prov, varje vecka, med spännande övningar. 

En kort presentation av vår nya dirigents långa och fantastiska liv i musikens värld:
Wojciech Gluch absolverade (fullföljde, genomgick), vid Warszawas Musikakademi, studier i pedagogik och kördirigering. På 70- och 80-talet var han musikdirektör på Varietéteatern och Studentteatern STS i Warszawa och specialiserades i ledning av vokalverkstan.
Han komponerade många musicals och filmmusik till tex TV-serier.
Mångårig dirigent av kvinnokören i Göteborg, Chorus Polonicus Gothoburghensis, med vilken han organiserade många internationella projekt. För sitt artistarbete fick han 2013 Förtjänstkors i Guld av den polska regeringen.
Och nu är Wojciech hos oss! Vi är så glada att ha denna entusiasmerande dirigent som leder oss fram mot nya mål och höjder! Varmt Välkommen till oss, Wojciech!
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)